3 Mart 2017 Cuma

Atıştırmalık #6 (İzlemeseniz de olur İzleseniz de)

Bu aralar çokça film izleyip kitap pek okuyamadığımdan yine film paylaşacağım, hatta iki veya üç bölüme ayırdım izlemeseniz de olur izleseniz de ve izleyin zararlı çıkmazsınız diye :). İlerde belki uzun yazarım da şimdilik burada dursun :).


Arrival - Denis Villeneuve (2016)




Konu güzel, dil falan filan. Her seferinde kanarım öyle şeylere ilgimi çeker :). Kurgu da iyi ama süper bir film değil. Aksiyon aradığımdan değil ama böyle bir pek sevmedim bu filmi. Ortalama geliyor bana nedense kurgusu iyi olmasına rağmen ama seveni de çok onu da not düşeyim. Yine de dil bilim üzerinden bir bilim kurgu yapma fikri güzel.

Nikita - Luc Besson (1990)




Luc Besson'ın filmlerinde önemli bir eksikti izlediklerim arasında. Bir ajan filmi. Güzeldi ama benim için Angel-A veya Leon değil. Leon karakteri var ama bu filmde :). Konuk karakter gibi azıcık görünüyor :). Eski suçlu, vahşi ama güzel Nikita'nın, nasıl eğitimle ajana dönüştürüldüğünü ve kullanıldığını izliyoruz. Bir de fragmandaki müzikte bile 90'ların havasını hissedebilirsiniz :).

The Edge of Seventeen - Kelly Fremon Craig (2016)




Hızlı bir giriş yapıp bizi şaşırtmayan bir senaryo fakat çok komik. Özellikle filmin ilk yarısında hiç beklemediğim anlarda çok güldüm ama sonra güzelce duygusala bağlayıp klasik bir ergen filmi yapmışlar. Başrolden beklemediğim bir performans gördüm, güzeldi. Başlangıçta olan potansiyeli kullanamadığı için üzülüyorum, hele ki Kyra Sedgwick gibi bir oyuncu kadrodayken neden bu kadar yüzeysel bir karakter ortaya çıkarmış hayret. Zira bu tarz çok film var ama aralarında ayrılanlar da. Bu film maalesef ikincisine göz kırpıp birinci kategoriye giriyor :(. Yine de biraz rahatlamak biraz da gülmek için izlenilebilir :).

İzlerseniz zararlı çıkmazsınız ile devam ediyorum, beklerim :).


Öneri Makinesini Sosyal Medyada Takip Edin:

https://soundcloud.com/ms-m-5
https://www.tumblr.com/blog/mubblr
https://twitter.com/onerimakinesi

11 yorum:

  1. Arrival iyiydi bence. Ben izlerken sıkılmamıştım. Diğer önerilerine de bir bakayım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkılmadım izlerken ama çok beğenmedim maalesef, bak bakalım onları da sevecek misin :).

      Sil
  2. Fragmanlar insanda izleme isteği uyandırıyor ama hep kandırılıyoruz ya. :D Ben film izleyemiyorum ama yorumları okuyup iyiki de izlemedim falan diyerek kendimi avutuyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanlarını beğeniyorsan kendin izleyip karar vermelisin :). Belki de seversin :).

      Sil
    2. Bazı fragmanlar ay bunu kesin izlemeliyim hissi uyandırıyor. Ben film falan seyredemiyorum. Sevdiğim bir kaç dizi var, kırk dakikalık bölümleri bile arada ve yarısını bir gün yarısını bir gün şeklinde izliyorum. O yüzden hiç film izlemeye falan çalışmıyorum artık, nadiren deniyorum o da Sümeyye olursa. :D

      Sil
    3. Anladım :), sen film izlemeyi sevmiyorsun :). O zaman bu tarz listeler tam sana göre avutulmak için :):)

      Sil
    4. Aynen, hem sevmiyor hem de sıkılıyorum ya. :D Aynen, bu listeler beni oldukça fikir sahibi yapıyor, fragmnı da izleyince yetiyor bana. :)

      Sil
  3. Birinciyi mutlaka izlerim, ikinciyi belki izlerim, üçüncüyü izlemem diye yorum yapayım ben de :-)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle Merhabalar ve sizi geç tanıdığım için özür dilerim :D

    Arrival filmini öveni çok gördüm, sizde belirtmişsiniz zaten. Henüz izlememiş olsam da düşünüyorum. Farklı bir lezzete benziyor.İzleyince göreceğiz artık.

    Görüşmek üzere :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hoşgeldiniz :). Geç olsun güç olmasın blogun mottolarından biri oldu zaten, geç de olsa umarım blogu seversiniz :).

      Arrival genelde beğenilen bir film umarım siz de güzel vakit geçirirsiniz. Sevgiler.

      Sil