28 Şubat 2017 Salı

Atıştırmalık #5

Toni Erdmann - Maren Ade (2016)





Bir Alman komedisi desem yanılır mıyım? Pek değil ama komedi üzerine kurulu bir film de değil. İçinde komik ögeler barındıran bir dram desem daha doğru olur herhalde. Çok güzel bir film, her şey dozunda. Baba kız ilişkisi var bu filmde. Kızının Romanya'daki hayatını merak eden babanın kızının yanına gitmesiyle Ines'in hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Uzun bir film fakat sizi kesinlikle sıkmayacak yer yer kahkaha arttıracak ve duygusallaştıracak güzel bir film arıyorsanız Toni Erdmann'a şans verin :).

Hunt for the Wilderpeople - Taika Waititi (2016)




Görsellik ve görsel mizah üst düzey. Başta beklentileri yükseltti bir derecede de devam ettirdi ama daha fazlasını da vadedip karşılayamadı. Baştaki olaylar o kadar hızlı geçti ki çocuğun alışma sürecini göremedik bile fakat bir anlamda da diyordu ki asıl hikaye bu değil. Yeni Zelanda'da geçen bu orman hikayesi komik ve sizin muhteşem manzaralarla mutlu eden bir film. Daha iyi olabilirdi ama yine de çok güzel bir film. Öneriyorum. Siz zaten bu filme şuradan aşinasınız :).

Doctor Strange - Scott Derrickson (2016)




Bu filmi izlememin tek sebebi Benedict Cumberbatch, bu tarz filmlerde aşırı sıkılmaya başladım, marvel ve dc ciler kusura bakmasın ama kendini keşfetme, kötüyle özellikle gece üstün güçlerle savaşma ve ikinci filme kadar olan mutlu son olan olay örgüsü beni sıkıyor bu aralar. Çok dümdüz gidiyor. Bu filmde güldüm, Cumberbatch en sevdiğim oyunculardan biri, Tilda Swinton'da aynı şekilde. Biraz daha zihin gücü olması sebebiyle beni ilk başta cezbetse de günün sonunda süper kahramanın kötüye olan savaşı bu şekilde beni ciddi anlamda yoruyor artık, bazı filmlerde de zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Arada bu filmleri izliyorum kafa boşaltmak için ama bir süre sonra sıkıyor arkadaşlar hele bir de uzunsa. Yani ruh halime göre değişiyor bazılarını beğenip beğenmemem de biraz da. Burada da kendini beğenmiş, ukala ama çok zeki (tanıdık geldi mi bknz. Sherlock veya House ki o da Sherlock'tan esinlenilmiş) Doktor Strange kaza sonrası mesleğini yapamaz ve bunalıma girer sonra da kendisini başka boyutlarla tanıştıracak hocasıyla tanışır. Sherlock da House M.D de çok sevdiğim diziler ve karakterler aslında, bu ukala ama aşırı zeki tiplemeleri severim, bu karakter de güzeldi ama yine de şiddetle tavsiye edemiyorum. Komik film, izlenilir. Bu tür filmleri izliyorsanız Cumberbatch var kesin izleyin yani :). Onun dışında, diğer süper kahraman filmlerinden pek farkı yok varsa da ben göremedim olabilir yani :).


Öneri Makinesini Sosyal Medyada Takip Edin:

https://soundcloud.com/ms-m-5
https://www.tumblr.com/blog/mubblr
https://twitter.com/onerimakinesi

13 yorum:

  1. Tony Erdman'ı oldukça merak ediyorum, ilk fırsatta izlemem lazım... 2. film de sanki beni çeker gibi, onu da inceleyeyim bir ;)
    Tavsiyelerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toni Erdmann çok güzel film, öbürüne de bak bakalım :). Teşekkürler <3

      Sil
  2. Toni Erdman ilk izlenecekler arasında.
    Oldukça farklı eleştiriler okudum bu filmle ilgili bakalım ben ne düşüneceğim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toni Erdmann güzel, pişman olmayacağını düşünüyorum :).

      Sevgiler.

      Sil
  3. Satıcı Toni Erdmann'ın hakkını yedi. Adi akademi yine bildiğini okudu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satıcı'yı izlemediğim için bir şey diyemeyeceğim ama oscar genelinde sevmediğim bir ödül töreni :). Her sene yine de bakıyorum ne yapmışlar diye :).

      Sil
  4. şu aralar o kadar film izleyemiyorum ki :((

    YanıtlaSil
  5. doctor strange kanayan yaram. benedict'e bayılıyorum yahu. buna da esma ile gidecektik sinemasına ama şartlar buna izin vermedi kaçırdım. sürekli heryerde karşıma çıkıyordu o dönem şimdi pat diye burda da karşıma çıktı. izleyeceğim mutlaka nete düşer düşmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nette var benden duymuş olma da :).

      Sil
    2. Ciddi misin oh My godness :O hemen bakacağım o halde :)

      Sil
  6. Toni Erdmann'ı AFD'nin blogunda görmüştüm. Bu sene en beğendiği film o olmuş sanırım. Yorumundan sonra ben de merak ettim şimdi, izleme listeme ekleyeyim. O kadar filmi ne ara izleyeceksem :-(

    Süper kahraman filmlerini sevdiğim için Marvel'ın filmlerini de seviyorum. Bunu henüz izlemedim ama mutlaka izlerim. Bugün Logan gösterime girdi. Vizyondayken onu kaçırmamam lazım :-)

    YanıtlaSil