21 Ocak 2015 Çarşamba

Mabel Matiz Sevmek

Seveni de çok sevmeyeni de. Ben bilmeyenlere hitap edeyim. Son zamanlarda çıkan en güçlü söz yazarlarından aynı zamanda seslerden. Acaba ikinci albümde de aynı başarıyı yakalayacak mı derken ilk albümü sevenleri üzmeden ama üzerine ekleyerek müthiş bir albümle bizi sevindirdi. Hazır yeni albüm gün sayarken gelin hep beraber Mabel Matiz sevmek için 5 neden sayalım.



1. Güçlü bir söz yazarı olması.

Şarkıları zaten güzel ama bizim beğenmemiz dışında Türkiye'nin en iyi şarkıcıları olmalarının yanı sıra en güzel söz yazarlarından Teoman ve Göksel'in de ilgisini çekmiş olacak ki Mabel Matiz imzalı şarkılara albümlerinde yer verdiler.

Bu bestelerden bazıları:




2. Orijinal sesi.

Kimine göre çok tiz ve katlanılmayan bir ses iken biz sevenler için kesinlikle orijinal. Ne söylerse söylesin kendi yorumunu katması kaçınılmaz oluyor.




3. Coverları.

Kesinlikle Türkiye'de en güzel cover yapan adamlardan. Siz de cover seviyorsanız bir göz atın derim. Kendisi eski coverlarını ses kalitesi açısından beğenmese de ona rağmen müthiş söylemiş. Yıldız Tilbe, Nazan Öncel, Sezen Aksu coverladığı sanatçılardan bazıları. "Sultan Süleyman", "Aşk Yok Olmaktır" en bilinenler ama onlar dışında işte favorilerimden bazıları:




4. Ceylan Ertem, Gaye Su Akyol, Göksel vs gibi sevdiğimiz isimlerle kanka olması.

Yani tabi ki müziğini sevmemizi etkileyecek bir unsur olmasa da aynı isimleri dinlediğini, sevdiğini bilmek de artı bir özellik olmuyor değil .Bakınız: Aşk yok Olmaktır klip :), bir de kamera arkası var ki onun için buraya.



5. Onu bir çoklardan ayıran kendi ismini kullanmayışı.

Yine bir Mabel farkı. İlk yazmam gereken sona kaldı sanırım :). Daha hiçbir fikriniz yokken kimmiş bu diyebilmenize sebep olan adıdır. Bir nevi marka. Bir de en sevdiğim yanıdır ki Mabel dinlemek sadece müziğini dinlemek değil. Donanımlı ve dolu bir insan olduğu her halinden belli. O yüzden onu dinlerken bir anda başka şeyler araştırabilirsiniz. Misal Yalçın Tosun gibi favori yazarlarımdan birini onun sayesinde keşfettim. O yüzden Mabel dinlemek ayrıcalıktır diyor ve sizin için o şarkıyı da şuraya bırakıyorum. Ve sizi Matizin şarkısıyla coşmaya davet ediyorum :).


Takip etmek isterseniz iletişim adresleri :)

http://mabelmatiz.com/
https://twitter.com/mabelmatiz
https://www.facebook.com/MabelMatiz
https://soundcloud.com/mabelmatiz
http://instagram.com/mabelmatiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder